Pagina 1 van 2

Welke linux besturingssysteem is "kind" vriendelij

Geplaatst: 12 februari 2007, 0:52
door gohelena
Oke jongens....
ik ga op maandag een poging doen op ubuntu live cd op mijn oude pc...
maar nu de vraag welke Linux besturingssysteem is goed voor een beginner die veel te lang op m$ heeft gewerkt? :oops:
want er zijn er heel veel Linux besturingssystemen zag ik........ :shock:

groetjes Helena

Geplaatst: 12 februari 2007, 5:58
door rappie pappie
Ik probeer je niks aan te smeren hoor! :wink: Maar ik als ik jouw was koos ik voor ubuntu die is zeer gebruikersvriendelijk en makkelijk.Ja helaas ik ben een echte ubuntero. :lol: Ik heb verschillende distro's geprobeerd.Fedora linux,Suse linux,Linspire,Debian etc.(Niks mis mee hoor! het blijft linux.)Maar toch kom ik iedere keer weer op ubuntu terug en ik blijf erbij. 8)

En als je nu echt wil weten welke linux besturingssysteem "kind" vriendelijk is zou ik voor Edubuntu kiezen.HaHaha.! :lol: :wink:

Edubuntu (Kids Werkomgeving)

Geplaatst: 12 februari 2007, 8:46
door Sebazzz
Yup, ik zou ook zeker voor Ubuntu gaan. De meeste hardware werkt out-of-the-box, en hardware die dat niet doet is vaak na wat gerommel zo aan de praat te krijgen :D
Het is dat ik ook van gamen houd, anders had ik Windows allang laten vallen.

En mochten er problemen zijn, kan je hier altijd een vraag stellen :)

Geplaatst: 12 februari 2007, 8:50
door JAF
Ik ben het met Rappie Pappie eens dat Ubuntu de beste keuze is. Op het moment is er dermate veel documentatie op wiki's en fora te vinden dat google bijna antwoord op ieder probleem heeft. Ik denk dat dat vooral belangrijk is om het besturingssysteem te begrijpen. Ondanks deze hoeveelheid informatie is het misschien wel verstandig om een boek te lezen over linux en misschien ubuntu in het bijzonder.

Geplaatst: 12 februari 2007, 13:58
door Freston
Sebazzz schreef:En mochten er problemen zijn, kan je hier altijd een vraag stellen
Ik wil de thread niet hijacken, maar geld dat ook voor mij? Mijn ervaringen met (K)Ubuntu zijn ... ehhh.... niet. De live CD crashed zodra Grub laadt. Kernel panic roept ie en dan blijft het stil.

Nou, ik ben geen expert, maar als "Kernel panic" je OS's laatste woorden zijn dan is dat niet goed. :roll:

Geplaatst: 12 februari 2007, 14:47
door Sebazzz
Ja, kernel panic dat vis het blauwe scherm van Linux, alleen dan nog wat pittiger. Zit er iets fout in de hardware van je computer? Heb je al één memtest86+ gedraaid?

Geplaatst: 12 februari 2007, 15:30
door gohelena
Sebazzz schreef:Yup, ik zou ook zeker voor Ubuntu gaan. De meeste hardware werkt out-of-the-box, en hardware die dat niet doet is vaak na wat gerommel zo aan de praat te krijgen :D
Het is dat ik ook van gamen houd, anders had ik Windows allang laten vallen.

En mochten er problemen zijn, kan je hier altijd een vraag stellen :)
Ik hoor het al ubuntu is kind vriendelijk!
Bedankt voor jullie tips!
Ik ga zeker linux bestuderen op het net en met mijn live cd dat ik het kan proberen....
Misschien zet ik linux wel op mijn oude pc....(de zolderIBM pc) om beter linux te kennen... als ik iets verkeer doet om dat ik nog een inux leek ben..kan ik nog mijn nieuwre gebruiken om raad te vragen.....
Zo kan ik toch langzaam wennen aan Linux....
En ik vind dat Linux een eerlijke kans verdiend....
en je kan als linux leek niet zeggen na 2 manden "het is niet goed"...want je Moet Linux gewoon leren kennen en begrijpen en dat heeft tijd nodig!

Geplaatst: 12 februari 2007, 16:51
door Sebazzz
Ik hoor niet veel leken die dat zeggen ;)
De meesten proberen het één dag en zeggen dan dat het niks vinden... watjes.
Mooi dat er ook mensen zijn die moeite doen om te wennen :D

Geplaatst: 12 februari 2007, 17:49
door gohelena
Sebazzz schreef:Ik hoor niet veel leken die dat zeggen ;)
De meesten proberen het één dag en zeggen dan dat het niks vinden... watjes.
Mooi dat er ook mensen zijn die moeite doen om te wennen :D
Ik heb ook nog eens gelukt dat:

1 ik leer gierig bent
2open staat voor nieuwe dingen
3 Windows gewoon K$T is
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Geplaatst: 12 februari 2007, 19:40
door Crépieux
Ik ben pas vorige week gestart met Ubuntu en heb de meeste problemen (printer, grafische kaart, online bankieren) zelf kunnen oplossen met en door het lezen van info hier gekregen en zelf gevonden op het net.

Ik heb nog geen ogenblik spijt gehad van deze overstap, ik werk voor 99% met Ubuntu (rekenblad en tekstverwerker van van OOo, fotobeheer, surfen, muziekbeheer, enz...) :
Het werkt perfect, is snel... wat zeg ik.... is heel snel in vergelijking met XP. Ik vind voorlopig niks anders dan positieve zaken. Ik moet natuurlijk nog veel zaken ontdekken zoals het brandprogramma, mp3 conversie, enz... maar ik ben overtuigd dat ook hier waardige vervangers bij zitten voor de windowsvarianten.
Het overige percentje werk ik nog met XP wegens PDA + Outlook ( werk gerelateerd) en MusicCollector (een programma waarmee ik mijn cd-collectie heb gecatalogiseerd) tot ik een sycronisatietool voor de PDA + Evolution en een gelijkaardig progje voor MuzCol gevonden heb, inclusief het converteren van de database van MuzCol.

Dus aarzel niet in dit avontuur te stappen, het zal je heel goed bevallen. En de heren en dames van dit Forum helpen U wel door de problemen heen.

Geplaatst: 12 februari 2007, 20:23
door gohelena
Crépieux schreef: Dus aarzel niet in dit avontuur te stappen, het zal je heel goed bevallen. En de heren en dames van dit Forum helpen U wel door de problemen heen.
Wat positieve ervaringen zeg!
Ik hoop dat ik op mijn oude pc Linux er op kan fixen ( lees mijn avontuur: www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=9790 )

Ik word als Linux leek nu al (en ik heb nog niet eens linux) al heel goed en lief geholpen...dat geeft me een goed gevoel....en de stap naar linux...word kleiner ;)

Ik verheug me op om linux te leren kennen!

Geplaatst: 13 februari 2007, 0:19
door adri
Crépieux schreef: Ik moet natuurlijk nog veel zaken ontdekken zoals het brandprogramma, mp3 conversie, enz... maar ik ben overtuigd dat ook hier waardige vervangers bij zitten voor de windowsvarianten.
Het overige percentje werk ik nog met XP wegens PDA + Outlook ( werk gerelateerd) en MusicCollector (een programma waarmee ik mijn cd-collectie heb gecatalogiseerd) tot ik een sycronisatietool voor de PDA + Evolution en een gelijkaardig progje voor MuzCol gevonden heb, inclusief het converteren van de database van MuzCol.
.
Brandprogramma: K3B, zeer gebruiksvriendelijk en werkelijk uitmuntend progje.
Muziekcollectie beheren: Amarok.
MP3 converteren, CD's rippen: KAudioCreator.

Geplaatst: 13 februari 2007, 9:22
door Sebazzz
adri schreef:Brandprogramma: K3B, zeer gebruiksvriendelijk en werkelijk uitmuntend progje.
Muziekcollectie beheren: Amarok.
K3B en Amarok :D
Perfecte programma's, en K3B vindt ik persoonlijk beter dan Nero, en met Amarok kan ik ook me iPod beheren :D

Geplaatst: 13 februari 2007, 15:33
door rappie pappie
Uhum. :D GnomeBaker is ook een zeer goed brand programma. :wink:

Geplaatst: 13 februari 2007, 18:55
door Crépieux
Bedankt de suggesties.

Amarok ken ik dus al en hierover ben ik heel erg te spreken; Ik gebruik het dagelijks voor het afspelen van mp3's. Wat ik met MusicCollector doe is van een gans andere aard, het is in feite en database zonder player die ik gebruik om mijn CD collectie te beheren ( lees archiveren) van een 600-tal cd's met klassieke muziek en een 500 tal met pop-rock-etc....
Ik heb hierin reeds een enorme tijd gestoken, om de gegevens te verzamelen via freedb en CCDB én om deze info aan te passen aan eigen behoefte. Dit wil ik dus niet opnieuw doen en zoek een programma waarin ik deze DB kan importeren zonder gegevensverlies.

Aan branden ben ik nog niet toe gekomen maar ik neem de suggesties hierboven zeker ter harte.

Bytheway, wat is het verschil tussen ogg vob (of zoiet) en mp's? Is er een kwaliteitsverschil? Kan het eerste met een mp3speler worden afgespeeld?