FoxIt-reader: ik gebruik een gestripte Adobe Reader, en niet de laatste versie, zeer tevreden mee, maar er zijn zeker alternatieven voor Linux (al weet ik nog niet welke).
adri schreef:op Linux-fora is men over het algemeen niet helemaal objectief, heb ik wel eens het idee... Daarom graag kritiek, gezeur en afkraken!
Juist!
adri schreef:
Beetje off-topic: zijn er ook freeBSD-klanten hier?
Voor eventueel op een tweede partitie (je bent nieuwsgierig of je bent het niet)
.
Grappig, want die komt in mijn vragen ook voor.
Hier komen mijn vragen, maar er komen er vast nog veel meer, later:
Wat voor partitie type raden jullie me aan, en waarom, E2FS, E3FS of iets met Reisser (ben de juiste benaming kwijt, maar er komt een
ei in de naam voor). Het systeem wordt gewoon een desktop systeem, zonder servers, misschien een enkele keer tijdelijk een web of ftp server.
Kan Norton Ghost 5.1 D (wat onder DOS werkt) deze partitie types gecomprimeerd naar een bestand wegschrijven, of is er dergelijke software gewoon onder Linux (moet wel foutloos! werken, maar hoeft geen grafische interface te hebben).
Gebruikt FreeBSD ook E2FS of E3FS? En als ik de juiste gegevens voor m'n monitor invul (refresh rate, clock enz.) gaat de rest van de BSD installatie dan vanzelf, m.a.w. is er automatische hardware detectie die ook goed werkt? Is er flink veel software voor FreeBSD? Is het wat voor mij (beginner maar doorzetter, en jaren geleden eens een heel klein beetje met Linux gewerkt). Krijg ik het binnen 1 week volledig aan de praat (ben bereid te lezen als de documentatie maar goed, duidelijk en helder is).
Wat voor linux smaak raden jullie aan, en waarom? Ik hoef geen gigabytes aan software mee geinstalleerd te krijgen, maar er moet wel wat op zitten, de belangrijkste dingen.
Is er voor Linux een Usenet client die qua volledigheid en opties vergelijkbaar is met Agent voor Windows? En een mail client die vergelijkbaar is met Pegasus? (Nee, geen Thunderbird dus). Beide progamma's zal ik erg missen wanneer er niet iets soortgelijks is.
Waar vind ik een ruime keus aan snelle tweedehands pc's voor een redelijke prijs, ik dacht aan marktplaats.nl, maar als iemans nog andere tips heeft?
Waarom zou ik gaan voor een 64-bits processor i.p.v. een 32-bits, en draaien 32-bits progamma's goed op een 64 bits machine zonder dat die 32-bits geëmuleerd moeten worden, en lost dat laatste veel rekenkracht?
P.S. Adri: Ik hoop dat dit onderdeel van het forum een beetje gelezen wordt, want hoe meer reacties, hoe beter. Ik zou mijn topic zelf gestart hebben in de Vergaarbak, als het hier niet zo loopt kunnen we later daar alsnog een linkje zetten naar hier.