Pagina 1 van 1
W3C foutmelding
Geplaatst: 24 februari 2006, 23:49
door Frederik
Ik ben voor een cursistengroep een reader aan het schrijven voor het maken van een basis website met Nvu. Een aantal pagina's die klaar zijn worden probleemloos gevalideerd, maar nu ik een pagina heb gemaakt met een rij met vier tabellen waarin 4 foto's met onderschrift staan. Deze pagina is nu ook klaar en nu komt, zonder dat ik er ook maar iets aan hebt veranderd W3C met de melding: There is no attribute "HEIGHT" hight ="32" with = "272".
Ik weet niet wat Nvu nu fout doet, maar met dergelijke meldingen wordt ik gelijk wanhopig, kan er helemaal niks mee.
Geplaatst: 25 februari 2006, 0:04
door cysoon
There is no attribute "HEIGHT" hight ="32" with = "272"
hight is niet juist, of verkeerd getyped...
Geplaatst: 25 februari 2006, 9:32
door nirwana
cysoon schreef:There is no attribute "HEIGHT" hight ="32" with = "272"
hight is niet juist, of verkeerd getyped...
En als we dan toch bezig zijn:
with heeft in dit geval ook last van dyslexie.
Tip: als je de grafische mogelijkheden van Nvu gebruikt dan voorkom je dit soort problemen. Vervolgens moet je even in de code terugzoeken wat Nvu er precies van heeft gemaakt.
Geplaatst: 25 februari 2006, 14:19
door Frederik
dat zijn mijn type fouten !
In de bron van de pagina staat dit: cellpadding="2" cellspacing="2" height="32"
width="272">
En W3C vindt dat fout.
Wat bedoel je nu precies met gebruik maken van de grafische mogelijkheden?
Geplaatst: 26 februari 2006, 12:09
door Frederik
Door nog een pagina te maken die er precies zo uitziet zag ik dat de 'height' nu opeens niet wordt weergeven in de tabel en in de pagina met de foutmelding wel. In de nieuwe pagina domweg de 'height' verwijdert en W3C zegt dat het nu foutloos is. Hoe dat 'height' in de 'foute' pagina is terechtgekomen weet ik niet.
Geplaatst: 26 februari 2006, 15:28
door nirwana
Frederik schreef:Wat bedoel je nu precies met gebruik maken van de grafische mogelijkheden?
Ik bedoel: Nvu staat erom bekend dat het valide HTML-code genereert. Dus zolang je alles met Nvu in de standaard (WYSIWYG-)modus opzet dan verwacht ik dat Nvu valide code produceert.
Door de tikfouten in jouw bericht nam ik aan dat die handmatig in de code geplaatst waren. Ik nam aan dat die tekst van de W3C-pagina gekopieerd was. Inmiddels maak ik uit jouw reactie op dat je die tikfouten enkel hier op het forum hebt geplaatst en niet in de pagina die je aan de W3C aanbood. Ik ga er nu ook vanuit dat je niet zelf handmatig iets in de HTML-code hebt gewijzigd en dat op de een of andere wijze die height op een verkeerde plaats door Nvu in de code is geplaatst. Maar zolang je dat niet meer kunt reproduceren blijft dat lastig aan te tonen. Als je het weer kunt reproduceren, dan zijn we benieuwd in de precieze stappen die je moet doorlopen om zo'n situatie voor elkaar te krijgen.
Geplaatst: 26 februari 2006, 20:44
door Frederik
Zo gauw dat zich weer voordoet zal ik het melden !