mozilla

Mozilla Nederland LogoDe Nederlandse
Mozilla-gemeenschap

Wat is mozilla-nl?

Mozilla-nl zorgt voor een Nederlandse versie van de programma’s gemaakt door de Mozilla Foundation of programma’s die op Mozilla gebaseerd zijn, zoals Nvu. Via deze website is informatie over de verschillende vertaalprojecten te vinden, onder andere wie er verantwoordelijk is en hoe er bijgedragen kan worden om de vertaling te verbeteren. Daarnaast is er via deze website ook officiële informatie te vinden.


Wat is het verschil tussen MozBrowser, mozilla-nl en Mozilla-Europe?

MozBrowser.nl is een gemeenschapssite. Dit betekent dat hier fora worden aangeboden waar mensen over Mozilla-software kunnen praten, bijvoorbeeld over problemen die ze hierbij tegenkomen, en dat hier Nederlandstalig Mozilla-nieuws te lezen is. Op MozBrowser wordt ook andere informatie aangeboden, zoals een wiki waarin informatie over Mozilla-software te vinden is en de officiële Nederlandstalige hulp voor Thunderbird.

Mozilla-Europe is de officiële site voor Nederlandstalige Mozilla-producten. Daar is directe informatie te vinden over waar de producten te downloaden zijn en is de eerste informatie te vinden die nodig is voor het gebruik van de producten.

Mozilla-nl richt zich vooral op officiële informatie die speciaal voor Nederland en Vlaanderen is en daarom niet op Mozilla-Europe past. Daarnaast is voor ieder product dat vertaald wordt een ruimte ingericht voor contact en het melden van vertaalfouten etc. Ook voor producten als Sunbird en Nvu is op de website van mozilla-nl meer productinformatie te vinden


Doel van mozilla-nl

Het Mozilla-project wil keuze en innovatie op het internet handhaven. Om dit te bereiken, produceert en verstrekt het Mozilla-project een bekroonde reeks web- en e-mailtoepassingen evenals andere producten en technologieën, zoals Bugzilla.

De missie van mozilla-nl is het Mozilla-project te steunen door vertalen en promoten van de open-source Mozilla-software, zijn nevenproducten en verwante projecten binnen het Nederlandse taalgebied.


Motivatie van de Mozilla-medewerkers

Elke Mozilla-medewerker heeft zijn/haar eigen redenen om tijd en energie te besteden aan zo’n groot gezamenlijk project. Een paar van de meest gegeven antwoorden:

  1. Het verschaffen van een complete internetsuite (webnavigatie, e-mailprogramma, nieuwsgroeplezer, chatprogramma) op verschillende platformen evenals de overeenkomende losstaande toepassingen en hun onderliggende technologieën.
  2. Plezier hebben in het leren en meehelpen aan het implementeren van de laatste standaarden en technologieën zoals HTML, CSS, XML, XSLT, samen met een groep van briljante programmeurs ondersteund door een levendige en efficiënte gemeenschap.
  3. De mogelijkheid hebben om deel te nemen aan een wereldwijd project dat culturen, talen, continenten en tijdzones overbrugt.